Extra Swebusavgångar i påsk

Fre 30 Mar, 2012 - 8:31

Foto: Mats Montner

Expressbussbolaget Swebus räknar med ökat tryck på bussarna inför påsk med Skärtorsdagen och Annandag Påsk som de största resdagarna. Man kommer att utöka trafiken med 101 extra avgångar inom hela linjenätet under perioden 4 till 10 april.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Biljettförsäljningen visar att Stockholmare väljer att fira påsken i Jönköping i år, men att även Linköping och Jönköping är populära resmål. Däremot har Kalmar och Örebro dalat jämfört med påsken 2011.

”– Vi räknar med ökat tryck på bussarna i påsk, inte minst med tanke på de olika banarbeten som stör tågtrafiken runt om i landet”, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus. ”Vi vet sedan tidigare att många väljer att resa med oss istället för tåget när banarbeten skapar krångligare och längre tågresor. Men vi har beredskap för att sätta in extrabussar vid behov, även utöver de 101 extra avgångar som vi redan har planerat för.”

Topp tio påskresmål från Stockholm (förra årets placering inom parentes)
1. (1) Jönköping
2. (2) Linköping
3. (3) Norrköping
4. (8) Oslo
5. (6) Karlstad
6. (4) Kalmar
7. (7) Västervik
8. (9) Göteborg
9. (5) Örebro
10. (10) Oskarshamn
Topplistan är baserad på försäljningen av Swebus resor inför påskhelgen 2012 respektive 2011.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report