Premiär för konstkryss i Bohuslän

Ons 4 Apr, 2012 - 14:15

Nordiska Akvarellmuseet - Foto: Kalle Sanner

Den 5 april är det premiär för Kulturbåtarnas Konstkryssning i Bohuslän – ett samarbete mellan Kulturbåtarna, Gullmarsstrand Hotell & Konferens, Nordiska Akvarellmuseet, Saltarvet, Konstvandringen Södra Bohuslän, Vatten Gourmet & Café och Södra Bohuslän Turism.

Två rutter finns att välja mellan. På endagarsturen bordar passagerarna M/S Svea på Marstrand. Efter ett stopp på Dyrön angör man bryggan i Skärhamn, dagens sista destination. Tvådagarsturen startar i Skärhamn och går norrut till Fiskebäckskil.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Gemensam utgångspunkt är Nils Ericssonplatsen i Göteborg. Här samlas passagerarna för att med buss färdas till aktuell ombordstigningsplats. Det är också vid Nils Ericsson platsen som turerna avslutas. Turen kan även göras omvänt med start i Fiskebäckskil för resa söderut, ett alternativ som gör Konstkryssningen mer lättillgänglig även för norska resenärer.

”– Konstkryssen blir en kulturupplevelse i dubbel bemärkelse. Självklart genom besöken hos konstnärer, på utställningar och gallerier, men också genom båtresan i sig. Svea av Bohuslän är från 1904 och hela hon är ett konstverk, hennes inneboende skönhet förstärker upplevelsen av konsten och miljön”, säger Harald Treutiger, skeppare på M/S Svea som med van hand kryssar mellan kobbar och skär.

Vid ankring i Fiskebäckskil tillbringas dagen och natten på Gullmarsstrand Hotell & Konferens, byggt på bryggor vid havet.

”– Vi på Gullmarsstrand är mycket glada över att kunna erbjuda våra gäster denna unika Konstkryssning. Tack vare Kulturbåtarna och ett fint samarbete mellan ett flertal ytterligare aktörer är det nu enkelt att njuta av konst, kultur, god mat och en båttur i skärgården. Det bästa av Bohuslän helt enkelt! Hos oss väntar ett bekvämt boende precis vid strandkanten och passagerarna kan bland annat njuta i vårt kallbadhus, Sinnenas Havsbadhus. I restaurangen serveras en tvårätters middag och de vällagade rätterna tillsammans med utsikten ger all anledning att sitta kvar länge”, berättar Maria Holmquist, VD på Gullmarsstrand Hotell & Konferens.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report