Foto: Mats Montner

Fler företag börjar höja rösterna för farhågor vad gäller nya Google Flight Search och dess ankomst till Europa. Expedia och TripAdvisor har lämnat in klagomål till EU-kommissionen och nu får de stöd av Amadeus.

Det har förekommit oro i branschen mot Google Flight Search redan tidigare. Sökfunktionen som tagits fram i samarbete med det av Google förvärvade företaget ITA Software fungerar ännu så länge bara i USA. Där har flera företag genom gruppen FairSearch försökt stoppa Google’s projekt då man fruktat marknadsdominant konkurrens.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nu har ett antal företag börjat agera inför en förestående Europalansering av Google Flight Search. Man har också fått stöd av ETTSA (European Technology and Travel Services Association) och nu även Amadeus. Det man bland annat oroas av är att Google’s flygsökmotor ska uppfattas som varande neutral och opartisk, vilket man anser att den inte är.

GDS, eller Global Distribution System, är datorbaserade system för sökning, bokning och köp av reseprodukter. De traditionella GDS-leverantörerna har en tid känt sig hotade av sökdominanta Google’s nya system, även om det hittills bara är utvecklat för rent flygsök. Det kan ju dock komma att utvecklas vidare och då eventuellt i samarbete med en GDS som även kan bistå med hotell.

Mats Montner

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report