Foto: British Airways

EU-kommissionen godkände i slutet av mars British Airways och Iberias moderbolag IAG:s förvärv av flygbolaget bmi. Nu ska bmi:s huvudverksamhet integreras med British Airways och en hel del jobb kommer att försvinna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Bmi har 2700 anställda i Storbritannien och en del av dessa kommer att försvinna i samband med integrationen. Förhandlingar har inletts med fackföreningarna då integrationen kan innebära att 1200 jobb försvinner. British Airways har meddelat att alternativet kunde varit att alla bmi:s anställda fått sluta då bolaget stod inför konkurs. Bmi går just nu med 3 miljoner pund i förlust varje vecka.

1100 piloter, kabinanställda och mekaniker kommer flyttas över till British Airways. 400 servicejobb vid Heathrow terminal 1 ska också räddas. De jobb som försvinner finns vid bmi:s huvudkontor och regionala flygplatser. British Airways säger sig försöka göra vad de kan för att ge så många som möjligt av bmi:s anställda fortsatta anställningar. I detta arbete kommer man även samarbeta med partners som flygmotortillverkaren Rolls Royce. Integrationen medför också att bmi-flygplan kommer målas om i British Airways färger.

Virgin Atlantic och dess chef, Sir Richard Branson, är dock inte nöjda med denna utveckling som ger British Airways 56 ytterligare slottider på Heathrow. Man avser att överklaga EU-kommissionens beslut att godkänna en affär som man menar kan förstöra brittisk flygindustri för många år framåt.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report