Foto: Mats Montner

Korta avstånd kombinerat med 2 000 nya kvadratmeter ska göra Terminal 2 vid Stockholm Arlanda Airport till Sveriges mest effektiva reselösning. Bättre flöden, mer utrymme för service och butiker samt fler lekmiljöer för barnfamiljer är några av förbättringarna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

2 000 nya kvadratmeter gör att terminalen på ett mer flexibelt sätt kan ta hand om all typ av utrikestrafik. Däribland skapas helt nya ytor för trafik utanför Schengenområdet. Dessutom tillkommer en ny lounge för resenärerna, möjlighet till priority lane i säkerhetskontrollen samt bättre shopping- och restaurangupplevelser.

Samtidigt ska de resenärer som har tid över kunna njuta av en flygplatsmiljö anpassad för såväl arbete som avkoppling. Utbyggnaden beräknas stå färdig i slutet av året.

”– Mitt mål är att den förnyade Terminal 2 ska bli resenärernas favorit där man ska kunna ta sig från tåg, buss eller bil till gate inom loppet av 15 minuter. Med de korta avstånden och förnyat utbud kommer terminalen att erbjuda Sveriges mest effektiva reselösning, både för privat- och affärsresenärer”, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Parkeringsmöjligheter finns direkt under terminalen, medan buss och taxi ansluter direkt utanför terminalen liksom Arlanda Express.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report