Foto: Wikimedia Commons - Morio

Antalet svenska passagerare ombord på Finnairs flyg till Japan ökade rekordartat under mars månad i år jämfört med samma månad förra året. Tokyo +190 procent, Osaka +158 procent och Nagoya +54 procent.

Finnairs Sverigechef Kenneth Gillberg förklarar siffrorna:
– Den 11 mars förra året drabbades Japan av en kraftig jordbävning och en efterföljande tsunami, vilket omedelbart avspeglade sig i ett dramatiskt minskat resande. Dagens starka marssiffror är ett bevis för att både svenska affärsresenärer och turister börjat resa igen i allt större omfattning till Japan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Finnair flyger dagligen den rakaste och snabbaste vägen till Tokyo, Osaka och Nagoya med smidiga förbindelser från Stockholm, Göteborg, Norrköping och Köpenhamn. Inget annat europeiskt bolag erbjuder fler avgångar per vecka. Finnair flyger till Japan med klimatsmarta tvåmotoriga Airbus A330-300, som har en medelålder på endast 2,6 år.

SENASTE NYTT

ANNONS: