Lyckad nödlandning efter fågelkrock

Fre 20 apr, 2012 - 10:31

Foto: Wikimedia Commons c-free - Makaristos

Ett Delta Air Lines Boeing 757 var tvunget att göra en nödlandning på JFK flygplatsen i New York sedan fåglar flugit in i ena motorn.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det var strax efter take-off vid 15-tiden på torsdagen, från JFK med destination Los Angeles, som högra motorn träffades av fåglar, meddelar abcnews. Situationen upplevdes som skrämmande av passagerare ombord. Planet skakade till och rök kom in i kabinen så en passagerare berättade att han trodde man skulle störta.

Flygplanets kapten uppträde dock mycket lugnt i den uppkomna situationen och återvände omedelbart till JFK där en lyckad nödlandning genomfördes. Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA rapporterar att antalet fågelincidenter med flygplan har ökat kraftigt de senaste 20 åren.

SENASTE NYTT

ANNONS: