Foto: Flygbussarna

Måndag den 23 april kl 14:00 kan Flygbussarna tvingas att ställa in sin trafik till och från sex flygplatser i Sverige. Det är Fackförbundet Kommunals sympatistrejk som nu riskerar att drabba Flygbussarna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Trafiken till Skavsta flygplats samt bussar till Destination Gotlands terminal i Nynäshamn och Viking Lines terminal i Stockholm kommer inte att drabbas.

Strejkvarslet gäller Flygbussarnas linjer till och från Arlanda Airport, Bromma Airport, Göteborg City Airport, Landvetter Airport, Malmö Airport och Västerås Airport. Träder strejken i kraft kommer det att drabba såväl resenärer som anställda vid flygplatserna. Exempelvis kommer de 12,000 dagliga resenärerna att tvingas välja dyrare transferalternativ till och från flygplatserna.

”– Vi vill redan nu uppmana våra resenärer att vänta med att köpa sin biljett till samma dag de ska resa. Det är också bättre att köpa enkelbiljett än att köpa tur- och returbiljett eftersom vi inte vet hur länge en eventuell strejk kan pågå”, säger Flygbussarnas marknadschef Eva Tiséus.

Strejkvarslet mot Flygbussarna är ett sympativarsel till stöd för fackförbundet Kommunals krav på förbättrade villkor för personliga assistenter. Den rådande konflikten har i grunden inget med Flygbussarna att göra. Flygbussarna har ett kollektivavtal genom Kommunal för förarkåren och det är av den anledning som fackförbundet Kommunal har kunnat beordra sympatistrejk på Flygbussarna.

SENASTE NYTT

ANNONS: