Flygbusstrejk uppskjuten

Mån 23 apr, 2012 - 13:10

Foto: Flygbussarna

Fackförbundet Kommunal meddelade under måndagen att strejkvarslet mot Flygbussarna och Swebus Flygtransfer flyttas fram ett dygn.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Strejkvarslet gäller Flygbussarnas linjer till och från: Arlanda Airport, Bromma Airport, Göteborg City Airport, Landvetter Airport, Malmö Airport, Västerås Airport samt Swebus flygtransferbussar som går mellan Arlanda och Stockholm, samt mellan Örebro och Arlanda via Västerås och Enköping. All övrig busstrafik går som vanligt.

Träder strejken i kraft kommer det att drabba såväl resenärer som anställda vid flygplatserna. Exempelvis kommer de 12,000 dagliga resenärerna att tvingas välja dyrare transferalternativ till och från flygplatserna.

–”Vi  uppmanar våra resenärer att vänta med att köpa sin biljett till samma dag de ska resa. Det är också bättre att köpa enkelbiljett än att köpa tur- och returbiljett eftersom vi inte vet hur länge en eventuell strejk kan pågå”, säger Flygbussarnas marknadschef Eva Tiséus.

Strejkvarslet mot Flygbussarna och Swebus Flygtranfer är ett sympativarsel till stöd för fackförbundet Kommunals krav på förbättrade villkor för personliga assistenter. Den rådande konflikten har i grunden inget med Flygbussarna eller Swebus Flygtranfer att göra. Bussföretagen har ett kollektivavtal genom Kommunal för förarkåren och det är av den anledning som fackförbundet Kommunal har kunnat beordra sympatistrejk på Flygbussarna.

–”Vi beklagar att konflikten, som egentligen inte handlar om Swebus eller bussbranschen, hotar att drabba våra resenärer som ska ta sig till Arlanda med Swebus Flygtransfer”, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus. Vi uppdaterar våra resenärer löpande med information om den hotande strejken på vår webbplats.

Sympatistrejkvarsel gäller för Swebus Flygtransfer-linje 867 mellan Stockholm och Arlanda, samt linje 866 från Örebro till Arlanda med stopp på vägen i Västerås och Enköping. Bussarna till och från Arlanda riskerar att sluta gå imorgon tisdag den 24 april klockan 14.00. Övriga expressbussar som körs via Arlanda kommer inte heller att stanna vid flygplatsen så länge en eventuell strejk pågår, men de går som vanligt till alla övriga hållplatser. Övrig Swebustrafik körs som vanligt.

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report