Rekordbokningar hos Fritidsresor

Mån 23 apr, 2012 - 10:07

Foto: Fritidsresor

De senaste tre veckorna har efterfrågan av två resesäsonger – den stundande sommaren och nästa vinter – kombinerats. Hos Fritidsresor märks svenskarnas nya bokningsmönstrer i form av rekordsiffror.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

De traditionella bokningstopparna infaller normalt eter skolstarten i augusti och efter julhelgen.

–”De senaste tre veckorna ligger på samma höga nivå som våra traditionella bokningstoppar. Nu säkras jul- och nyårsresorna parallellt med sommarsemestern”, säger Fritidsresors Sverigechef Bassam El Mattar.

Bara nu i helgen säkrade till exempel 3 765 svenskar sin semester, jämfört med 1 835 samma lördag-söndag förra året. Av dessa bokade två tredjedelar via webben, som också sett en 50-procentig ökning i antal besökare.

Bassam El Mattar tror att peaken beror på att hushållen de facto har pengar över och prioriterar semestern. Dessutom ger det kalla vädret och attraktiva erbjudanden, som till exempel barn-special-priser och par-rabatter, skjuts både för sommarens och vinterns resor.

Fritidsresors egna koncepthotell, som t ex Blue Village, Blue Couples och Splash, står för mer än hälften av all försäljning under perioden.

För sommaren är det främst Grekland, som har repat sig efter en tids stagnerad bokningsingång, Turkiet och Cypern som just nu bokar bäst. Sedan tidigare är nyheterna Menorca och Bodrum de bäst bokade i förhållande till
volym.

På vintern säkrar konsumenterna höstlovet och jul- nyårsresorna, eftersom denna period är exceptionellt gynnsam vad gäller semesteruttag. På vintern är det främst Kanarieöarna, Thailand, Mexico och nyheten Dominikanska
Republiken som lockar. Också här ser ett stagnerande resmål, Egypten, nu en ökad bokningsingång.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report