Foto: Air France

Air France-KLM har planer på att starta lågprisflyg för att kunna erbjuda mer konkurrenskraftiga flygresor. Huruvida det ska ske under KLM:s nuvarande lågkostnadsvarumärke, Transavia, eller inte är dock oklart.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Air Fance-KLM:s vd, Jean-Cyril Spinetta har intervjuats i tyska tidningen Die Welt och berättat en del om flygbolagets planer. En marknad för lågprissatsning är Kina dit Air France var det första europeiska flygbolag som flög redan 1967.

Air France har ju betydligt högre kostnader, speciellt för personal, än vad både Lufthansa och lågprisbolag som EasyJet har. Detta försöker man nu förhandla med facket om. Ett sätt att gå runt det är att köra lågprisflyg inom nuvarande bolaget Transavia men det är inte säkert att man ska använda det namnet. Hittills har dock franska fackföreningar lyckats hindra Transavia från att få flyga på samma sträckor som Air France.

Spinetta avslöjade också att Etihad Airways erbjudit ett samarbete som bland annat gäller trafiken på fjärran östern. Dessutom skulle det kunna öppna upp för ett samarbete med Etihad närstående AirBerlin. Det är bara det att Air France är medlem i flygalliansen SkyTeam och AirBerlin nyligen medlem i konkurrenten Oneworld. Enligt Spinetta kommer vi dock framöver att få se fler fusioner och nya vändningar inom flygbranschen.

SENASTE NYTT

ANNONS: