Bild: Thomson Airways

Från vintern 2013 flyger Fritidsresors kunder med världens modernaste och bränslesnålaste flygplan till Thailand. Fritidsresor blir därmed första charterarrangören i Norden med att flyga Boeing 787 Dreamliner.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Fritidsresor planerar att flyga utvalda avgångar mellan Skandinavien och Thailand med sitt brittiska koncernflygbolag Thomson Airways under vintern 2013. Flygningarna ska genomföras med en av Thomsons nya Boeing 787-8 Dreamliners. Det nya flygplanet innebär en rad förbättringar för passagerarna; mer benutrymme, bredare säten, tystare i kabinen och kortare flygtid är bara några.

Charterkabinen i 787-an utrustas med 291 säten, vilket motsvarar dagens Boeing 767. Det blir 47 stolar i Premium Class, istället för dagens 36 och resten av kabinens 244 stolar får Fritidsresors Blue Comfort-standard vad gäller benutrymme.

– ”Förutom att flygplanet är det klimatsmartaste i sitt slag så öppnar dess kapacitet upp för nya, spännande destinationer som tidigare inte varit möjliga med charterflyg”, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

Några exempel på resmål som ligger inom räckhåll för non-stopflygning med nya planet är Hawaii, Los Angeles, Singapore, Filippinerna, Buenos Aires och Kapstaden.

– ”Dreamlinerns tillkomst till flyget är bland det största som inträffat sedan Jumbon lanserades. Och att Fritidsresor nu ska flyga sina kunder till Thailand med det modernaste flygplanet som finns är oerhört roligt”, säger Bassam el Mattar.

787-an kan flyga cirka 8 500 nautiska mil non-stop med Thomson Airways stoluppsättning i kabinen.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report