Foto: GotlandsResor

Efter sommaren sätts åter igen spaden i jorden i fastigheten Visby Asken 2, Visby HamnHotell. Då påbörjas uppförandet av tre nya hotellbyggnader på området.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det blir ca 100 nya hotellrum som ska ersätta de 80 rumsenheter från Lillehammer som stått på området sedan hotellet startade 1994. Dessutom planeras en poolanläggning och relaxdel med bastu och bubbelbad. Hela satsningen beräknas kosta ca 60 mkr och planeras stå klar till maj 2013.

– ”Vi satsar inte enbart på den närmaste framtiden utan vi ser en långsiktighet av ön som besöksmål. Dessutom ser vi med glädje fram emot att färdigställa området som detaljplanen föreskriver, säger Carina Hammander”, VD för GotlandsResor.

Visby HamnHotell är redan idag med sina 208 rum Gotlands största hotell och kommer nu att få 216 rum med 517 bäddar.

– ”Det blir inte så många fler hotellrum jämfört med idag, utan istället en uppgradering och en utjämning av standarden av rummen på hotellområdet. Gotlands attraktion, speciellt vad gäller möten, har förstärkts de senaste åren genom etableringen av Wisby Strand. Sen tror vi på Gotland och vet att det är hård konkurrens med andra destinationer men känner oss stärkta av den samordnade marknadsföringen av ön, som sker via Gotland Promotion. Sammantaget är det viktigt att satsa på produkter av jämn och hög kvalitet”, säger Carina Hammander.

Det blir Skanska som åter igen får uppdraget att bygga de tre nya hotellkropparna på området. Nybygget utförs enligt samma modell som nuvarande hotell som uppfördes 2009 och som utgjorde det första steget av områdets utbyggnad.

– ”I denna omgång tar vi även tillfället att bygga ett stort antal familjerum och handikappsrum, då vi sett ett stort behov av dessa produkter från tidigare år”, avslutar Carina Hammander.

Redan nu har bygget av en ny kontorsdel påbörjats. Det nya kontoret byggs intill den befintliga receptionen och beräknas vara klar för inflyttning till midsommar 2012.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report