Världens bästa jobb… inte så bra

Tor 26 apr, 2012 - 14:25

Foto: Wikimedia CC - idrewuk

För tre år blev britten Ben Southall vinnare i den stora turismkampanjen ”Världens bästa jobb” som initierades av Tourism Queensland i Australien. Kampanjen gick mycket bra men jobbet visade sig inte vara fullt så bra.

Kampanjen ”Världens bästa jobb” lanserades av Tourism Queensland 2009 och blev en medial succé. Man erbjöd ett sexmånaders jobb som förvaltare på Hamilton Island vid Stora Barriärrevet med en lön på omkring 900 000 svenska kronor. 34 684 ansökningar från hela världen kom in.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Uppmärksamheten blev mycket stor och vid reklamindustrins motsvarighet till Oscarsgalan, Cannes Lions International Advertising Festival, vann Tourism Queensland’s kampanj 2009 två Grand Prix utmärkelser och fyra Gold Lions utmärkelser i kategorierna resor, turism och fritid, bästa användning av Internet, digitala medier och sociala medier.

Marknadsföringsvärdet uppskattades vara värt mer en än halv miljard kronor. Även Svenska Turistföreningen, STF, inspirerades och lanserade en egen kampanj med namnet ”Sveriges svenskaste jobb”.

Världens jobbigaste jobb
Brittiska Daily Mail har berättat hur det gick med jobbet som inte blev fullt så bra som vinnaren kanske trott. Det var definitivt inget tillbakalutat strandliv med lite bloggande och andra förströelser som många kanske föreställde sig. Jobbet var mycket krävande med mycket långa arbetsdagar som också innebar att han utsattes sig för en rad faror. Ben fick vara en sorts kringflackande turismambassadör för hela Queensland.

Mycket tid gick åt till att hela tiden spela in olika TV-program och ta sig runt det 1600 km långa Stora Barriärrevet i kajak, med segelbåt och på cykel. I havet fanns hajar, giftiga fiskar och annat otrevligt. Han brände sig på en av världens giftigaste maneter och blev mycket illa däran. Till råga på allt bidrog jobbet att relationen med flickvännen tog slut.

Men trots allt ser det ut som om slutet blev gott. Ben bor kvar i Australien, men nu i staden Brisbane. Han frilansar med bloggskrivande, TV-jobb och föredragshållande. Dessutom har Ben en ny söt flickvän som han träffade vid ett turistevent. Han fick ju också faktiskt rejält med lön för mödan.

Mats Montner

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report