Viking Grace får egna ekologiska viner

Fre 27 apr, 2012 - 8:17

Foto: Viking Line

Då Viking Lines nya fartyg, M/S Viking Grace, genomgående kännetecknas av nytänkande faller det naturligt att ge signaturvinerna nya etiketter. Viking Line gav konststuderande möjligheten att tävla om att designa de bästa etiketterna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

M/S Viking Grace kommer att få en högklassig vinlista som även inkluderar fartygets egna viner Dessa består av ett rött och ett vitt vin, ett dessertvin samt en champagne. Fartygsvinerna är producerade av tillverkare som är verksamma inom ekologisk eller biodynamisk odling. Vinhusen Chapoutier, Zind-Humbrecht och Larmander-Bernier är gamla välbekanta producenter, medan Chateau Dudon är en ny bekantskap.

– ”Viking Grace kombinerar stilig design med gröna värderingar. I linje med detta ville vi hitta klassiska eleganta viner från välrenommerade vintillverkare”, säger Pekka Rajala som är ordförande för rederiets vinråd.

Viking Line har en pågående tävling för finska konststuderande där uppgiften är att designa en serie med fyra vinetiketter till fartygsvinerna. Etiketterna ska ha en viss likhet sinsemellan.

Tävlingens första etapp avslutades den 19 april då Viking Lines jury valde ut ett antal finalister. Etiketterna är publicerade på www.vikinggrace.com där allmänheten kan rösta på sina favoriter fram till den 30 april. Det förslag som fått flest röster vinner och kommer att presenteras den 2 maj. När M/S Viking Grace inleder sin trafik i januari 2013 kommer dessa etiketter att dekorera fartygets viner.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report