Foto: Francesco Valentino

Rica Hotels presenterar utställningen ”The next level in photography” av den internationella modefotografen Francesco Valentino.

I en tid då de flesta i vårt samhälle äger en kamera vill Francesco Valentino utmana föreställningen om vad fotografi är och hur det presenteras. Utställningen består av tjugosex aldrig tidigare visade verk och hänger på Rica Hotel Kungsgatan fram till den 15 augusti 2012.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– ”För mig är fotografin död. Nu vill jag återuppliva den genom att, med utgångspunkt i objekt och händelser som finns runt om mig i min vardag, ge bilderna en ny dimension genom att efterbearbeta dem både digital och för hand.” säger Francesco Valentino.

Flera av de verk som visas i utställningen på Rica Hotels Kungsgatan är skapade med en collageteknik där Francesco applicerar sina bilder i olika lager. På så sätt flyter de samman och skapar en ny och stiliserad estetik. Dualism och kontrastverkan är två återkommande teman i Francescos fotografi och speglas tydligt i de verk som presenteras i utställningen.

Francesco Valentino kommer ursprungligen från Dominikanska republiken men är uppvuxen i Italien och New York. Numera är han bosatt i både New York och Stockholm. Francesco har under sin långa karriär hunnit arbeta med några av modevärldens största namn men även med flera av reklamvärldens mest inflytelserika byråer.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report