Sommarnyheter med Swebus

Tor 3 maj, 2012 - 10:40

Foto: Swebus

Expressbussbolaget Swebus rustar för högsäsong genom att lansera en helt ny busslinje mellan Mariestad och Uddevalla, presentera nya resmål som Alingsås och Landskrona, och satsa på klassiska resmål som Öland och Varberg.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– ”Vi har runt en halv miljon resenärer ombord på våra bussar om somrarna, så det är verkligen högsäsong för oss”, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus. ”I år storsatsar vi genom att bland annat lansera en helt ny förbindelse mellan Mariestad och Uddevalla. Vi har aldrig tidigare knutit ihop orterna i Västsverige på tvären på detta sätt, och hoppas att många från Skövde och västerut kommer att ha glädje av möjligheten att exempelvis resa smidigare till Oslo.”

De nya bussarna går från och med den 18 juni på torsdagar, fredagar och söndagar mellan Mariestad, Skövde, Skara, Vara, Grästorp, Trollhättan, Trestad och Uddevalla. Därigenom kan exempelvis semesterfirande Skövdebor ta sig enklare med anslutande bussar hela vägen till Oslo.

Andra nyheter ur Swebus sommartidtabell är det nya resmålet Alingsås, som på efterfrågan från resenärerna nu får daglig trafik till och från Göteborg, Örebro och Stockholm. Även Böda Sand på Öland, Landskrona, Våghustorget i Örebro, Grästorp, Uddevalla och Trestad är nya hållplatser i expressbussbolagets sommarutbud.

Nyheter ur Swebus sommartidtabell, 18 juni – 20 augusti 2012:

Ny busslinje mellan Mariestad och Uddevalla
Swebus nya linje 865 går från och med den 18 juni mellan Mariestad och Uddevalla på torsdagar, fredagar och söndagar. Bussarna går via Skövde, Skara, Vara, Grästorp, Trollhättan, Trestad och Uddevalla med möjlighet till anslutande bussar vidare till Oslo. Grästorp, Trestad och Uddevalla är dessutom helt nya resmål i Swebus utbud.

Landskrona nytt resmål
Landskrona är ett av sommarens helt nya resmål. Bussarna går från och med den 18 juni till Landskrona varje kväll från Jönköping, och fortsätter klockan 21.10 från Landskrona vidare mot Malmö. Söderifrån kan man åka varje dag från Malmö till Landskrona vid lunchtid, och fortsätta från Landskrona klockan 12.30 mot Helsingborg och Jönköping. I Jönköping kan resenärerna byta till anslutande bussar vidare mot Östergötland och Stockholm.

Efterfrågade Alingsås nu på linjekartan
Nu börjar Swebus köra till Alingsås på begäran från resenärerna. Bussarna går minst två gånger dagligen från Uppsala och Stockholm till Alingsås och vidare mot Göteborg, och tvärtom. På vägen stannar bussarna i bland annat Eskilstuna, Örebro, Mariestad och Skara.

Öland åter som sommarresmål – Böda Sand ny hållplats
I sommar börjar bussarna gå hela vägen mellan Stockholm och Öland igen. Swebus bussar avgår varje dag från Öland klockan 11.15 och från Stockholm klockan 11.35. Resan går via Norrköping, Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Bussarna stannar för första gången i år vid Böda Sand på efterfrågan från resenärerna. Totalt angör Ölandsbussarna tio hållplatser på ön: Byxelkrok, Böda, Böda Sand, Löttorp, Föra, Köpingsvik, Borgholm, Rälla affären, Glömminge kyrkan och Färjestaden Träffpunkten.

Fler turer till Liseberg
Från och med den 18 juni utökas trafiken till och från Liseberg. Till nyheterna hör en daglig tur mellan Köpenhamn och Oslo som stannar vid Liseberg kl 15.20, och en daglig tur mellan Stockholm och Göteborg som stannar vid Liseberg kl 17.30. På söndagar kommer även bussen mellan Oslo och Malmö att angöra Liseberg kl 21.45. Totalt finns åtta dagliga avgångar till och från Liseberg att välja på under sommaren.

Sommarbussar till Varberg
I sommar går bussarna till och från Varberg igen. Swebus kör dagligen till Varberg från Köpenhamn och Malmö, och fortsätter därifrån klockan 08.45 mot Göteborg och Oslo. På kvällarna kan man resa från Oslo och Göteborg till Varberg med bussarna som fortsätter klockan 20.45 vidare till Malmö och Köpenhamn.

Dagliga bussar mellan Uppsala, Stockholm och Kalmar
Nu kan resenärerna välja på fyra dagliga avgångar i bägge riktningar mellan Uppsala, Stockholm och Kalmar. Under vinterhalvåret har bussarna gått fyra dagar i veckan.

Direktbussar varje natt mellan Köpenhamn/Malmö och Göteborg/Oslo
Nu kan nattpigga resenärer ta sig enklare mellan Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Oslo. Swebus nattbussar som har gått torsdagar till och med söndagar under vinterhalvåret går nu utan byten mellan huvudstäderna varje natt.

Dagliga turer mellan Jönköping och Köpenhamn
För första gången på sommaren kan nu resenärer från Jönköping åka varje vardag till Malmö och Köpenhamn. Varje vardag går en morgontur klockan 7:45 från Jönköping, med ett byte i Malmö, framme i Köpenhamn klockan 13:20.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report