TripAdvisor skördar nya framgångar

Tor 3 maj, 2012 - 14:29

Det första kvartalet i år gick lysande för TripAdvisor. Intäkterna steg rekordartat jämfört med kvartalet innan. Man har stark tillväxt och stora framgångar med mobilapplikationerna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Omsättningen för första kvartalet i år steg med 33 procent jämfört med föregående kvartal och hamnade på 1,2 miljarder kronor. Nettointäkten steg jämfört med kvartalet innan med hela 118 procent och slutade på omkring 325 miljoner kronor. När kvartalsrapporten presenterades gjorde aktien ett jättekliv på börsen i New York.

Intäkterna från klickbaserade annonser ökade med 20 procent jämfört med samma period förra året. Klickbaserade annonser står för 79 procent av omsättningen. Även andra annonsformer och prenumerationer visade klart ökade intäkter.

Det är högt tempo i att fylla sajterna med innehåll och recensioner. Man får in fler än 40 bidrag i minuten och har nu drygt 60 miljoner omdömen om runt 570 000 hotel och boenden. Dessutom finns 800 000 restauranger och 180 000 attraktioner med på över 110 000 destinationer. Man täcker alla jordens länder. Tripadvisor innehåll kan nu också ses på 50 000 partners webbsidor. Även på Facebook skördar man framgångar.

Unika besökare ligger nu på 44 miljoner per månad som går in via dator och 23 miljoner som går in via mobila enheter. TripAdvisors mobilapp laddas ner 25 gånger i minuten och ligger på totalt 17 miljoner nedladdningar. Man har också lanserat en ny app kallad SeatGuru för att kunna hitta bästa flygstolarna ombord. Att gå in på sidor via mobila enheter har ökat med mer än 250 procent på ett år. Via läsplatta har det ökat med mer än 300 procent.

Mats Montner
mats@travelreport.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report