Flygplatsinvigning i Berlin skjuts upp

Tis 8 maj, 2012 - 16:41

Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt

Arbetet med den nya jätteflygplatsen Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt i Berlin har stött på problem. Den planerade invigningen den 3 juni är uppskjuten.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt flygplatsens presstjänst beror beslutet på tekniska problem som är relaterade till brandsäkerhet. Man anser att säkerheten är mycket viktig och ett nytt datum är inte satt men nu nämns augusti.

”Efter sommaren” lyder det enda riktmärket. Ett dråpslag mot tysk perfektionism, särskilt som man flertalet gånger framhållit Heathrows problematiska nya terminalinvigning som ett utmärkt exempel på det som inte skulle hända i Berlin.

Airberlin har i ett pressmeddelande uttryckt stor besvikelse över beslutet. Flygbolaget har planerat för stora infrastrukturella förändringar och ett nytt flygsystem i samband med invigningsdatumet 3 juni. Enligt Airberlins koncernchef, Hartmut Mehdorn, innebär det nya beslutet stora logistiska problem och omfattande kostnader för alla inblandade.

Beslutet innebär  att de två flygplatserna Tegel och Schönefeld kommer fortsätta att vara i drift under sommaren. Airberlin ska fortsätta att använda Tegel och säger sig försöka göra vad de kan för att inte passagerare ska påverkas. Nu ska Airberlin sätta in all kraft på att överföra det ny systemet för flygningarna till Tegel. Även Lufthansa har meddelat att alla flygningar som varit planerade på BER nu kommer att läggas på Tegel.

SENASTE NYTT

ANNONS: