Branschen och tidslinjen

Fre 11 maj, 2012 - 14:17

Har branschföretagen följt med i svängarna och förstått att utnyttja de nya möjligheter till marknadsföring som Facebooks nya tidslinje ger? Vi har gjort en liten koll.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Facebook har förändrats igen. Det senaste är den nya siduppbyggnaden med tidslinje som ger nya möjligheter. Förändringen gick snabbt och plötsligt fanns nya verktyg att använda för företagens marknadsföring. Flexibiliteten har ökat och bland annat har man nu möjlighet att placera en snygg och intressant omslagsbild eller toppfoto överst på sidan.

Toppfotot är mycket viktigt och det kan man göra mycket med. Sedan kan man styra den sammanfattade information som finns under toppfotot liksom de fyra kategorierna av innehåll. Slutligen kan tidslinjen användas för att framhäva milstolpar för företagets händelser. Detta gör man genom att göra just den händelsen och den bilden större så att den går över båda spalterna.

Hur har då branschföretagen tagit till sig de nya möjligheterna? En snabbkoll på några företag visar att de överlag har förstått möjligheterna och sett till att utnyttja dem, mer eller mindre övertygande.

Researrangörerna har alla arbetat med sina sidor och Fritidsresor och Apollo får klart godkänt men Ving sticker ut genom att vara den enda av arrangörerna som tar vara på att framhålla milstolpar med bild över två spalter. Även snygg styrning och utformning av innehållskategorierna. Solresor har också begripit det här med milstolpar men sidan ger ett rätt rörigt intryck.

Av flygbolagen så har de flesta fattat galoppen och gjort snygga sidor som exempelvis Norwegian. Deras sida är estetisk och man har utnyttjat alla möjligheter med milstolpar och annat. Även SAS sida är bra liksom AirBaltics och de använder båda milstolpar.

SJ:s sida är riktigt bra och tilltalande med flitigt utnyttjande av milstolpar. Av kryssningsrederierna är Costa Cruises och MSC ganska likvärdiga. Möjligen är Costas lite vassare rent estetiskt. MSC är dock ensamma om att ha en sida på svenska vilket är ett klart plus. Några som inte lyckats så bra är Viking Line som inte en fått upp ett toppfoto på sin svenska sida. Den finska är dock i toppklass.

Av resebyråerna klarar sig Resia bra och man byter toppbild för att framhäva olika kampanjer. Expedias internationella sida har fattat det här med milstolpar. Ticket har inte lyckats fullt så bra.

Hotellen är det dock lite sämre med vilket förvånar då de skulle kunna arbeta mer med Facebook. Scandics sida ser godkänd ut men är inte direkt upphetsande. Sedan har de individuella hotellen egna sidor där Scandic Grand Central är bäst.

Radisson har en internationell ganska anonym sida men sedan har de enskilda hotellen egna sidor där Radisson Blu Waterfront är en av de bättre men ingen kioskvältare. Man saknar en gemensam sida för Elite Hotels men vissa hotell har egna där Elite Eden Park får hyfsat godkänt. Även Grand Hôtel har en godkänd men inte helt övertygande lösning.

När vi kommer till branschtidningarna så finns det väl ännu en del att göra och det ser ut som om våra konkurrenter fantasilöst nog har sneglat på oss. Gå in och gilla vår sida du också www.facebook.com/travelreport

Mats Montner

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report