Lägre vinst för Emirates

Fre 11 Maj, 2012 - 13:07

Foto: Wikimdemia Commons -Arpingstone

Emirates Group har återigen redovisat vinst. Det har man nu gjort 24 år i rad. Under rådande ekonomiska klimat med mycket högt bränslepris är man stolta över bedriften även om det blev ett vinstfall jämfört med tidigare år.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

För räkenskapsåret 2011-2012 redovisar Emirates Group en nettovinst på omkring 4,4 miljarder svenska kronor. Det är ett rejält vinstfall jämfört med året innan och beror på ökade kostnader för bränsle samt trafikproblem under krisen i Nordafrika. Omsättningen nådde dock rekordnivå med en ökning om 17,8 procent.

Under räkenskapsåret steg bränslekostnaderna med 44,4 procent men trots detta satsade man på expansion. Antalet anställda har ökat med tio procent och medarbetarantalet uppgår nu till 63 000. Under året fick man 22 nya flygplan och har lagt till 11 nya destinationer. Dessutom har man ökat kapaciteten på 34 destinationer. Dessa siffror är rekord för flygbolaget.

– ”Under de senaste fem åren har Emirates ökat kapaciteten mätt i ASK med 100 procent. Det har inneburit öppnandet av nya handelsvägar och nya strömmar av passagerartrafik. Detta har gett oss en klar konkurrensfördel som vi avser att bibehålla”, kommenterade Hans höghet Shejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, koncernchef och styrelseordförande för Emirates Airline och Emirates Group.

Shejk Ahmed avslutade kommentarerna till bokslutet med att uttrycka att man tror att kommande år ska bli ännu mer lönsamma än detta.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report