Foto: Mats Montner

Nu rustar Swebus för att ta emot resandeströmmen inför Kristi himmelsfärdshelgen och Norges nationaldag den 17 maj. 80 extrabussar sätts in på de populäraste sträckorna mellan Köpenhamn och Oslo respektive Stockholm och Oslo.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Kapaciteten utökas även mellan Stockholm och Västerås, där Swebus märker ökad efterfrågan på biljetter som en följd av tågstoppet på Mälarbanan. Högst bokningstryck råder just nu på sträckan mellan Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Oslo, samt på bussarna som går från Stockholm via Örebro och Karlstad till Oslo.

– ”Eftersom  både Kristi himmelsfärds dag och Norges nationaldag infaller på torsdag samtidigt som en del av Mälarbanan stängs av, har vi fullt tryck på resebokningarna just nu”, säger Ingvar Ryggesjö. ”Veckans mest hektiska resdagar kommer att bli onsdag den 16 maj och söndag den 20 maj”.

Trafikverket har utannonserat en avstängning på Mälarbanan 16-21 maj. Det påverkar både pendeltåg och fjärrtåg som normalt går mellan Barkarby och Kallhäll utanför Stockholm. Därför sätter Swebus även in extrabussar mellan Stockholm och Västerås, vilket ger resemöjligheter vidare från Bålsta.

– ”När banarbeten skapar lite krångligare tågresor märker vi av att fler resenärer väljer att resa med våra bussar istället”, säger Ingvar Ryggesjö. ”Bokningarna på resor mellan Stockholm och Västerås har hittills ökat med 40 procent, men vi räknar med ännu större ökning eftersom kortare resor bokas nära inpå avgång. Vi bevakar bokningsläget noga för att kunna sätta in extrabussar så att så många som möjligt kan resa med oss”.

SENASTE NYTT

ANNONS: