Jämtland Härjedalen till Cannes

Mån 21 maj, 2012 - 11:17

Foto: Mats Montner

Jämtland Härjedalen finns under årets filmfestival i Cannes på plats för fjärde året för att visa upp de möjligheter som regionen erbjuder för filmproduktion.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Med närhet och tillgänglighet, ett värdskap i världsklass och fjällmiljö och ren natur som imponerar på de flesta är Jämtland Härjedalen minst sagt en unik plats för filmproduktion. Genom projektet Film & Event arbetar Jämtland Härjedalen Turism (JHT) för att visa upp konkurrensfördelar och locka produktioner till regionen.

I Sweden Film Comissions paviljong på filmfestivalen i Cannes finns Jämtland Härjedalen representerade genom Per Hjärpsgård och Anna Olsson, film- resp. eventkommissionär i projektet Film & Event som drivs av JHT. Syftet med projektet är att skapa en långsiktigt fungerande organisaiton för filmproduktion och evenemang som ökar antalet produktioner genom bättre samverkan, mer strategisk bearbetning och ökad proffessionalism.

Samtliga kommuner i Jämtland Härjedalen har fått möjlighet att delta i satsningen genom att bidra med bildspel, fakta och en kort summering av sina respektive konkurrensfördelar. De har även fått möjlighet att finnas med i marknadsföring mot 200 VIP-inbjudna filmproducenter. Det är fjärde året som Jämtland Härjedalen finns representerade i Cannes och gensvaret har i år varit högre än föregående år.

– ”Det är roligt att fler börjar förstå värdet av att synas i dessa sammanhang för att få internationella filmproduktioner till sin region och i Jämtland Härjedalen har vi otroliga konkurrensfördelar som vi måste jobba på att synliggöra”, säger Anna Olsson, Film & Event Jämtland Härjedalen.

En dokumentärfilm kommer att göras under vistelsen för att öka kännedomen och visa potentialen i hur man på ett enkelt sätt kan marknadsföra sin region bland hela världens filmproducenter. Nästa år är siktet inställt på att ha en delegation på plats från Jämtland Härjedalen och även bjuda på Jämtländska specialiteter.

Filmfestivalen i Cannes pågår mellan den 16-27 maj och representanterna från JHT finns på plats den 18-22 maj. Swedish pavilion drivs och är bemannade av de fem svenska filmcommissionerna Oresund, West Sweden, Stockholm Mälardalen, Mid Sweden och Swedish Lappland.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report