Stort intresse för att besöka Sverige

Tis 22 Maj, 2012 - 13:24

Foto: Mats Montner

Turismen blir en allt viktigare näring för Sverige och intresset för att besöka landet är stort. Under 2011 gjordes totalt 16,7 miljoner utländska besök till Sverige. Det visar Tillväxtverkets nationella gränsundersökning IBIS 2011.

Fler artiklar om:

 • Flyg
 •  , 
 • Hotell
 •  , 
 • Nyheter
 •  , 
 • Rederi
 •  , 
 • Turism
 • Tipsa oss om nyheter!

  Undersökningen bygger på drygt 20 000 intervjuer med utländska besökare vid de mest använda gränspassagerna när de lämnade Sverige.

  Sverige är ett land som många besökare återvänder till. Mer än 80 procent av de intervjuade hade besökt landet tidigare. Majoriteten av besöken kommer från våra grannländer, Norge (3,7 miljoner), Danmark (3,7 miljoner) och Finland (2,7 miljoner).

  Sammanlagt 1,8 miljoner besökare kommer från Tyskland och står därmed för 11 procent av besöken. Knappt 600 000 besökare kommer från Storbritannien och närmare en halv miljon besökare kommer från USA.

  Storstadsregionerna tar emot majoriteten av besökarna, Stockholms län hade 5,9 miljoner besök, Sydsverige 5,4 miljoner besök och Västsverige 4,2 miljoner besök.

  – ”Turismen är en viktig näring för Sverige eftersom den bidrar till ökade exportintäkter och sysselsättning. Tillväxtverket kan bidra med både kunskap och samordning för att öka tillgängligheten och koordinera näringsfrämjandet på nationell nivå”, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

  Hela undersökningen IBIS 2011 går att beställa och ladda hem på www.tillvaxtverket.se

  SENASTE NYTT

  SENASTE NUMRET

  Annons

  RESEREPORTAGE

  Annons

  KRÖNIKA

  Annons


  Jobbannonser

  Ny på jobbet

  Video

  Facebook

  Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report