Foto: Austrian Airlines

Austrian Airlines har meddelat att man flyttar hela flygverksamheten till dotterbolaget Tyrolean Airways. Detta är ett led i en process för att omstrukturera verksamheten.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Beslutet innebär att omkring 80 flygplan och 2000 anställda flyttas till Tyrolean Airways. Ett av huvudskälen till förändringen kommer från att Austrian Airlines haft svårt att komma överens med fackföreningarna om avtalsförändringar. Genom att föra över personal till Tyrolean kan man upprätta moderna kollektivavtal.

Lufthansaägda Austrian Airlines har varit tyngt av förluster och denna förändring får ses som ett led i att få ordning på flygbolagets finanser. Man har inlett en plan där man ska spara omkring 2 miljarder kronor. Ny vd för Tyrolean Airways blir Gaudenz Ambühl som man hämtat från Swiss International Airlines.

SENASTE NYTT

ANNONS: