Fritidsresor satsar på zoning

Ons 30 maj, 2012 - 8:51

Foto: Fritidsresor, Star Tour

Efterfrågan ökar på 3G-resor, där flera generationer semestrar tillsammans. Fritidsresor har därför tagit fram skräddarsydda hotell med anpassade områden för olika generationers behov, så kallad zoning.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Zoning innebär hotell som har delat in anläggningen efter olika behov, det kan var en del som lockar med vattenland för barn samtidigt som vuxna resenärer har en egen, parkliknande del med egen bar.

Dessa hotell är skräddarsydda för större sällskap – ofta olika generationer – med olika intressen, åldrar och behov. Det betyder:
· Flera stora pooler för olika behov: lugn vuxendel, barnpooler för lek, aktivitetspool osv
· Aktiviteter och sportfaciliteter för olika behov
· Spa & wellnesscenter för vuxna
· Flera olika barer och restauranger, ex bufférestaurang som ofta lockar barnfamiljerna, en à la cartedel för vuxna osv
· Ofta ingår helpension eller All Inclusive

– ”Hotell med zoning tillgodoser olika målgrupper utan att kompromissa med individuella behov och önskemål”, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

Fritidsresors koncept Sensatori har zoning inarbetat i konceptet. Sensatori Palacio de Isora på Teneriffa har till och med delat upp olika byggnader i vuxen- respektive allmänna delar.

Andra hotell har separata områden för vuxna och familjer med många gemensamma faciliteter, exempelvis Riu Touareg i Kap Verde och Blue Village Exotic Maya Caribe i Mexico. Sensatori har hög kundnöjdhet, exempelvis Sensatori Palacio de Isora på Teneriffa med 4,82 på en femgradig skala.

Sensatori
Sensatori är en ny typ av koncepthotell med zoner för olika resenärers behov. Femstjärniga hotell med flera restauranger, olika poolområden för lek och lugn vuxendel, sportaktiviteter, underhållning, spa- och wellnessanläggningar, läge vid havet.
· Sensatori Palacio de Isora, Teneriffa
· Sensatori Atlantica Resort, Kreta
· Azul Sensatori Resort Mexico, Mexiko
· Sensatori Resort Sharm el Sheikh, Egypten

Fler exempel på zoning-hotell
· Riu Touareg, Boavista Kap Verde: stort hotell med två delar, Riu Touareg Couples och den allmänna Blue Star Riu Touareg.
· Blue Village Exotic Barcelo Maya Caribe/Barcelo Maya Palace deluxe, Mexico: systerhotell där det sistnämnda kan använda faciliteterna på båda hotell.
· Indigo Pearl, Phuket, Thailand: unik design med en speciell vuxenpool och flera restauranger.
· Blue Star Club Viva Blue och Blue Star Viva Palmanova, Mallorca: både rutschkanor och relaxområden.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report