Foto: Wilhelm Rejnus

Nordic Light Hotel har sedan starten inspirerats av det nordiska ljuset och använt avancerad ljussättning för att skapa positiv energi och stämning. Innovativ ljussättning har en central roll även i framtagandet av det nya möteskonceptet Light Meetings.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

På Light Meetings erbjuds deltagarna att ljus- och ljudsätta sina möten med individen och kreativiteten i fokus. Genom att stimulera flera sinnen hos mötesdeltagarna skapas en förbättrad mötesupplevelse.  Svante Pettersson, ljusfilosof på Philips Lighting, och Lars Pihl, kreativ ledare på Nordic Light Hotel, har tillsammans skapat Light Meetings ljuskoncept.

– ”Det har varit väldigt intressant och inspirerande att jobba med det här projektet. Ljus och arkitektur har gått hand i hand under hela processen, vilket är väldigt ovanligt. Här har man haft förståelse för vilken betydelse material-, struktur- och kulörval har även för ljussättningen. Jag uppskattar att man tar steget fullt ut och vågar tänka atmosfär, helhet och rumsgestaltning istället för bara belysning”, säger Philips Lightings ljusfilosof och kreativa chef Svante Pettersson.

Tekniska lösningar i framkant

All teknik i mötesrummen styrs genom en lättanvänd panel och personalen finns bara en knapptryckning bort om man skulle stöta på problem. När det gäller atmosfären i rummet finns förprogrammerade val att göra. Mötesledaren kan exempelvis välja mellan ”Funky Friday”, ”Calm Atlantis” och ”Spring Energy” för att förändra både ljus och ljud, eller välja egna inställningar. Det ska vara enkelt att förändra atmosfären efter vad mötet behöver just då.

Hållbarhet och lokal design
Förutom det nordiska ljuset har hållbarhet, samarbeten med lokala designers och smarta tekniska lösningar varit vägledande under skapandet av Light Meetings. Exempelvis har handbyggda ljusarmaturer framtagna av Carl Aasa och Robert Wiberg, fått en framträdande roll i lokalen.

– ”Jag är så glad vi hittade de här killarna, de har ett riktigt bra tänk kring att jobba hållbart och det är alltid kul att jobba med lokala designers”, säger Lars Pihl. ”En annan av mina favoriter i lokalerna är konstverken i betong som jag gjort med hjälp av en patenterad miljövänlig teknik från företaget Butong. Vi har både en växtvägg där vi använt deras teknik, samt en sittmöbel som gästerna själva kan så frön i.”

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report