Betala hotellrummet med konst

Fre 8 jun, 2012 - 8:37

Foto: Wikimedia Commons - Holger.Ellgaard

På Clarion Hotel Stockholm älskar man konst. Så mycket att konstnärer från 8 juni 2012 kan betala för sitt boende med ett konstverk. Det hela är mycket enkelt egentligen. Ett konstverk – ett rum – en natt.

Den urgamla traditionen bland hotell och restauranger att låta fattiga konstnärer betala sina rum med konst är på utdöende. Så vitt det är känt tillämpar inga svenska hotell eller restauranger längre principen, och för några månader sedan stängde t.o.m. anrika Chelsea Hotel i NY.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– ”Min pappa var en av de konstnärer som på 70-talet betalade sitt New York-boende med konst. Att se hans verk hänga på Chelsea Hotel bredvid kända konstnärer var en riktigt häftig känsla för mig som grabb. Nu har anrika Chelsea Hotel stängt på obestämd framtid. Jag såg det som en självklarhet att vi på Clarion Hotel Stockholm skulle göra något. Vi är ju trots allt ett utpräglat konsthotell redan”, säger Marcus Majewski, General Manager, Clarion Hotel Stockholm.

För att hylla alla de etablissemang som genom åren skänkt uppmuntran åt såväl kämpande som etablerade konstnärer inför Clarion Hotel Stockholm från och med början av juni konstverk som betalningsvaluta. Till att börja med gör man en enkel version där en A4 med konstnärens uttryck byts mot en hotellnatt.

Intresserade konstnärer kan dyka upp på smyginvigning den 8 juni klockan 18.00 på Clarion Hotel Stockholms terrass på plan 2. Konstvetaren AKA Linda Karlsson och nyexaminerad från Kungliga Konsthögskolan Johanna Nordin tar emot tillsammans med Studio Total. Det är väl de som ska bedöma om verken kan klassas som konst eller ej.

Därefter välkomnas konst som valuta via bokning här: http://www.clarionstockholm.com/rum-for-konst

SENASTE NYTT

ANNONS: