Ökning till Asien för Finnair i maj

Fre 8 Jun, 2012 - 9:50

Foto: Finnair

Maj blev ännu en framgångsrik månad för Finnairs Asientrafik. Antalet passagerare ökade med 13 procent till 122 000 jämfört med samma månad förra året.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Hittills i år har 605 000 passagerare flugit med Finnair till Asien – plus tio procent. Europatrafiken ökade med 14 procent och Nordamerika med 13 jämfört med maj månad förra året. Finnairs Skandinavienchef Kenneth Gillberg kommenterar:

– ”Vår senaste kinesiska destination, Chongqing, har utvecklats fint och går helt enligt våra förväntningar. Linjen har tagits emot väl av våra kunder både i Sverige och Kina. Punktligheten under maj månad var excellent, vilket innebär att 90,5 procent av alla Finnairs flyg landade och avgick enligt tidtabell.”

– ”Intäkterna per passagerare ökade med 15,5 procent till Asien jämfört med maj månad förra året. Återhämtningen avseende Japan går helt enligt plan. Tack vare våra satsningar på Singapore och Chongqing har Finnair ökat kapaciteten med 18 procent till Asien jämfört med maj månad förra året. Totalt erbjuder Finnair 77 avgångar per vecka till Asien. Exempelvis nio gånger i veckan till Hongkong och 21 gånger i veckan till Tokyo, Osaka och Nagoya.”

Finnair är också en spelare att räkna med på fraktsidan: Plus 18 procent i år jämfört med augusti förra året.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report