Foto: Mats Montner

Organisationen Barnens Träd kämpar för barns rätt att växa upp i en trygg miljö. Målet är 100 träd runt om i Sverige, planterade tillsammans med kommuner och lokala samarbetspartner.

Jonas Paulman från Nynäshamn är initiativtagare till, och eldsjälen som driver, organisationen Barnens Träd. Han växte själv upp under hårda förhållanden och i de svåraste stunderna sökte han sin tillflykt till skogen och träden. Jonas har kämpat för barns rättigheter i över 20 år och redan 1994 sprang, simmade, cyklade och paddlade han sträckan Helsingborg-Helsingör-Köpenhamn-Malmö-Nynäshamn för att samla in pengar till ett barnhem i Estland.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Under fredagen är han tillbaka i Helsingborg för att plantera det 16:e trädet i Sverige. Ulf Cato, hotelldirektör på Scandic Helsingborg Nord tycker att det är självklart att ställa upp och bekosta trädet.

– ”Vi är stolta och glada över att vi får möjligheten att stötta initiativet Barnens Träd. Vi har många familjer som gäster och det känns förstås extra kul att kunna välkomna dem till oss och samtidigt berätta om tankarna bakom Barnens Träd”, säger Ulf Cato.

Tanken är att trädet ska planteras av barn och symbolisera alla barns rätt till en barndom i enlighet med FN:s barnkonvention.

– ”Planteringen av träden är framför allt en symbolisk handling. Det blir en plats för människor att samlas på och prata om barnens rättigheter”, säger Jonas Paulman.

8 juni planteras ett träd av barn från Västra Berga skola tillsammans med Scandic Helsingborg Nord.

SENASTE NYTT

ANNONS: