Trafiktillväxt för SAS i maj

Fre 8 Jun, 2012 - 11:19

Foto: Mats Montner

SAS-koncernen visar en fortsatt positiv trafiktillväxt med 4,2 procent. Antalet passagerare ökade under maj med 61 000 till 2,7 miljoner och kabinfaktorn förbättrades med 1,9 procentenheter och uppgick under månaden till 75,3 procent.

Scandinavian Airlines blev dessutom världens punktligaste flygbolag för andra månaden i rad. Den goda trafikökningen fortsatte under maj månad framför allt till följd av en god tillväxt på USA- och Europalinjerna. Även på inrikeslinjerna var utvecklingen god och SAS trafik ökade med 4,5 procent trots att kapaciteten minskade något.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– ”Det är glädjande att konstatera att vi för andra månaden i rad är världens punktligaste flygbolag. Våra kunder uppskattar vår punktlighet, tidtabell och våra prisvärda biljetter och vi kommer att fortsätta att erbjuda våra resenärer ett brett utbud av populära resmål. I dagsläget har vi lanserat 36 nya linjer under 2012”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Enhetsintäkten, RASK var 0,9 procent lägre under april (rapporteras med en månads fördröjning), samtidigt som yielden sjönk med 3,4 procent. Under maj förväntas förändringen av yielden och RASK att bli som under april.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report