Norwegian lägger skarp order hos Airbus

Mån 11 jun, 2012 - 9:21

Foto: Mats Montner

Flygbolaget Norwegian har nu gjort verklighet av det intentionsavtal man haft med Airbus om att beställa 100 Airibus A320neo. Norwegian har tidigare hållit sig till Boeing.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Förutom att det nya avtalet gör Norwegian till en ny kund hos Airbus så blir man i ett slag en av den europeiska flygplanstillverkarens störta kunder i och med beställningen. Norwegians A320neo kommer att ta runt 180 passagerare.

– ”Vi är mycket nöjda över att vara en Airbuskund och ser fram emot ett nära samarbete med en världsledande flygplanstillverkare. Denna order är en investering i vårt företags framtid. Nya bränslesnåla flygplan är nödvändiga för vår fortsatta tillväxt. Dessa nya plan innebär en win-win situation för miljön, våra passagerare och vårt företag”, sa Norwegian koncernchef Björn Kjos.

SENASTE NYTT

ANNONS: