Nya resmål i Swebus sommartidtabell

Mån 18 jun, 2012 - 8:44

Foto: Swebus

Idag börjar Swebus nya sommartidtabell att gälla. Nyheter i årets sommarutbud är bland annat en helt ny busslinje mellan Mariestad och Uddevalla samt resmål som Alingsås, Landskrona, Böda Sand och Kolmården.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– ”Vi har riktigt många nyheter och en bra spännvidd i årets sommarutbud”, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus. ”Vi kör både till nya städer, djurparker, populära stränder och en hel massa festivaler. Vi siktar på att erbjuda något för alla i sommarens tidtabell.”

Sommartidtabellen gäller från och med den 18 juni till och med den 20 augusti 2012.

Nyheter i Swebus sommartidtabell 2012:

Landskrona nytt resmål
Landskrona är ett av sommarens helt nya resmål. Bussarna går från och med den 18 juni till Landskrona varje kväll från Jönköping, och fortsätter klockan 21.10 från Landskrona vidare mot Malmö. Söderifrån kan man åka varje dag från Malmö till Landskrona vid lunchtid, och fortsätta från Landskrona klockan 12.30 mot Helsingborg och Jönköping. I Jönköping kan resenärerna byta till anslutande bussar vidare mot Östergötland och Stockholm.

Ny hållplats i Malmö för Ullaredsbussarna
Från och med den 20 juni är Malmö Shell Holma ny avgångsstation för Ullaredsbussarna från Malmö. Därmed går bussarna varje onsdag och lördag kl 06.50 från Malmö Shell Holma via Svävarterminalen i Malmö, Lund järnvägsstation, Landskrona Statoil (Pumpgatan), Helsingborg Knutpunkten och Ängelholm E6 Shell/McDonalds hela vägen till Gekås Ullared. Tidigare har bussarna haft Svävarterminalen som avgångsstation.

Direktbussar varje natt mellan Köpenhamn/Malmö och Göteborg/Oslo
Nu kan nattpigga resenärer ta sig enklare mellan Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Oslo. Swebus nattbussar som har gått torsdagar till och med söndagar under vinterhalvåret går nu utan byten mellan huvudstäderna varje natt.

Öland åter som sommarresmål – Böda Sand ny hållplats
I sommar börjar bussarna gå hela vägen mellan Stockholm och Öland igen. Swebus bussar avgår varje dag från Öland klockan 11.15 och från Stockholm klockan 11.35. Resan går via Norrköping, Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Ny hållplats för i år är Böda Sand. Bussarna stannar därmed på nio hållplatser på Öland: Byxelkrok, Böda Sand, Löttorp, Föra, Köpingsvik, Borgholm, Rälla affären, Glömminge kyrkan och Färjestaden Träffpunkten.

Dagliga bussar mellan Uppsala, Stockholm och Kalmar
Nu kan resenärerna välja på fyra dagliga avgångar i bägge riktningar mellan Uppsala, Stockholm och Kalmar. Under vinterhalvåret har bussarna gått fyra dagar i veckan.

Ny busslinje mellan Mariestad och Uddevalla
Swebus nya linje 865 går från och med den 18 juni mellan Mariestad och Uddevalla på torsdagar, fredagar och söndagar. Bussarna går via Skövde, Skara, Vara, Grästorp, Trollhättan, Trestad och Uddevalla med möjlighet till anslutande bussar vidare till Oslo. Grästorp, Trestad och Uddevalla är dessutom helt nya resmål i Swebus utbud.

Efterfrågade Alingsås nu på linjekartan
Nu börjar Swebus köra till Alingsås på begäran från resenärerna. Bussarna går minst två gånger dagligen från Uppsala och Stockholm till Alingsås och vidare mot Göteborg, och tvärtom. På vägen stannar bussarna i bland annat Eskilstuna, Örebro, Mariestad och Skara.

Ny tur från Angered och Göteborg till Gekås Ullared
I sommar ökar resemöjligheterna från Göteborg till shoppingparadiset Gekås i Ullared med en ny tur på onsdagar. Den nya turen avgår kl 10.45 från Angered centrum och tar upp fler resenärer vid Klareberg Kärra, Brunnsbotorget, Göteborg NE Terminalen, Klippan (Karl Johansgatan), Frölunda Torg och Mölndals Bro. Bussarna går även från Angered med avgång kl 06.40 på tisdagar och lördagar.

Fler turer till Liseberg
Från och med den 18 juni utökas trafiken till och från Liseberg. Till nyheterna hör en daglig tur mellan Köpenhamn och Oslo som stannar vid Liseberg kl 15.20, och en daglig tur mellan Stockholm och Göteborg som stannar vid Liseberg kl 17.30. På söndagar kommer även bussen mellan Oslo och Malmö att angöra Liseberg kl 21.45. Totalt finns åtta dagliga avgångar till och från Liseberg att välja på under sommaren.

Varberg åter som sommarresmål
I sommar går bussarna till och från Varberg igen. Swebus kör dagligen till Varberg från Köpenhamn och Malmö, och fortsätter därifrån klockan 08.45 mot Göteborg och Oslo. På kvällarna kan man resa från Oslo och Göteborg till Varberg med bussarna som fortsätter klockan 20.45 vidare till Malmö och Köpenhamn.

Direktbussar varje natt mellan Köpenhamn/Malmö och Göteborg/Oslo
Nu kan nattpigga resenärer ta sig enklare mellan Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Oslo. Swebus nattbussar som har gått torsdagar till och med söndagar under vinterhalvåret går nu utan byten mellan huvudstäderna varje natt.

Dagliga turer mellan Jönköping och Köpenhamn
För första gången på sommaren kan nu resenärer från Jönköping åka varje vardag till Malmö och Köpenhamn. Varje vardag går en morgontur klockan 7:45 från Jönköping, med ett byte i Malmö, framme i Köpenhamn klockan 13:20.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report