Foto: Wikimedia Commons - Jhz94

Under 2013 kommer en ny charterdestination att etableras på Skellefteå Airport. Det är charterarrangören Detur som beslutat starta vintercharter från Skellefteå Airport till den Egyptiska semesterorten Sharm El Sheikh.

Skellefteå Airport är en av de flygplatser som växer snabbast i Sverige. Speciellt är det inrikes och utrikesresandet som utvecklas positivt. Charterresandet från Skellefteå har under de senaste tio åren växt från 2 000 till ca 15 000 resenärer årligen. Ett önskemål flygplatsen haft länge är en utökad chartersäsong med mer trafik vintertid, en önskan som nu uppfylls.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– ”Vi är väldigt glada att Detur valt att starta vintercharter från Skellefteå Airport. Skellefteå Airport är i en stark tillväxtfas där vi arbetar strategiskt för att skapa nya resemöjligheter. Vi har länge önskat en charterdestination även vintertid och vi vet att efterfrågan är stor, om sommaren fortsätter som den börjat kommer säkert flygplanen att fyllas av soldyrkande norrlänningar”, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Detur flyger under våren och hösten passagerare mellan Skellefteå och den Turkiska staden Antalya och turistorterna Belek, Kemer, Antalys samt Side men utökar nu trafiken från Skellefteå Airport

– ”Vi har haft en mycket bra bokningsingång på våra resor från Skellefteå så när vi valde att fortsätta expandera så var Skellefteå ett enkelt val. Sharm El Shaik är ett fantastiskt resmål med aktiviteter som passar alla typer av resenärer så vi hoppas att bokningarna blir bra även i vinter”, säger Deturs Nordenchef Orhan Ogutgen

Resorna startar den 25 januari 2013 och pågår till den 1 mars.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report