Foto: Qatar Airways

Den 31 oktober börjar Qatar Airways flyga tre gånger i veckan till Maputo, Moçambique. Den tidigare portugisiska kolonin i södra Afrika blir Qatar Airways fjärde nya destination i Afrika under 2012.

Qatar Airways kommer att flyga till Maputo via Johannesburg med en Boeing 777. Moçambique har en ekonomi baserad på naturresurser, till stor del jordbruk. Kemisk tillverkning, aluminium och oljeproduktion är andra viktiga tillväxtbranscher som attraherar investeringar från hela världen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Qatar Airways fortsätter sin strategi att fokusera på underetablerade marknader och just nu är det Afrikas tur. Nyligen lanserade flygbolaget dagliga förbindelser mellan Doha och Kigali, huvudstaden i Rwanda. Den 25 juli introducerar Qatar Airways dagliga flygningar till Kilimanjaro, flygbolagets andra destination i Tanzania. Detta följs den 15 augusti av introduktionen av dagliga flygningar till Mombasa, som blir den andra destinationen i Kenya. Förra året introducerade flygbolaget två nya linjer i Afrika – Benghazi i Libyen och Entebbe i Uganda.

– ”2012 är ett spännande år för Qatar Airways i Afrika med fyra nya destinationer. Vi har tydligt fokus på att börja flyga till underetablerade marknader över världen. Med introduktionen av Maputo har vi uppnått ytterligare ett mål i det arbetet. Moçambique är ett bra exempel på en marknad som har stor potential”, säger  Akbar Al Baker, CEO för Qatar Airways.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report