EasyJet och UNICEF inleder samarbete

Mån 2 Jul, 2012 - 14:48

Foto: EasyJet

Flygbolaget EasyJet har ingått ett nytt samarbete tillsammans med UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation. Samarbetet kommer att uppmana EasyJets resenärer att donera pengar ombord till förmån för världens barn.

Samarbetet lanseras den 2 juli och kommer att synas genom easyJets europeiska flygnätverk och når ut till flygbolagets 55 miljoner passagerare på 600 rutter i 30 länder. Projektet som kallas ”Change for Good” kommer att uppmana passagerarna att donera pengar i insamlingspåsar som easyJets besättning kommer att dela ut ombord.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Donationerna kommer att gå till UNICEF:s arbete för att hjälpa barn runt om i världen. Varje dag dör 4 000 barn i dödliga sjukdomar som mässling, polio och malaria. 11 kronor räcker för att tillhandahålla de vacciner som behövs för att skydda ett barn från sex dödliga sjukdomar. 45 donerade kronor till projektet Change for Good räcker till att köpa ett specialbehandlat myggnät samt till skydda ett barn och dess familj från malaria i upp till fem år.

– ”Vi är stolta över att stödja UNICEF – en av de mest välrespekterade barnrättsorganisationerna i världen. Vi är säkra på att många av våra passagerare kommer att ställa sig bakom detta initiativ och bidra med pengar till UNICEF:s hjälparbete. Alla anställda på easyJet tror starkt på initiativet och vi vill tacka våra passagerare på förhand för deras stöd”, säger Carolyn McCall, VD för EasyJet.

– ”Genom vårt samarbete med easyJet kan vi tillsammans bidra till att rädda livet på många av världens mest utsatta barn. Med stöd från EasyJets passagerare kommer UNICEF att kunna nå tusentals barn med enkla, livräddande insatser”, säger Leila Pakkala, Insamlingsansvarig på UNICEF.

Change for Good kommer synas på alla easyJets flygplan under sommar- och vintersäsongen. Initiativet är en viktig del av UNICEFs globala Change for Good-initiativ. Hittills har UNICEF:s samarbeten med flygbolag världen över samlat in över 580 miljoner kronor till organisationens verksamhet.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report