Foto: Mats Montner

Internationella idrottsevenemang ger många vinnare – inte bara guldmedaljörer. Idrotten, näringslivet, staten och kommunerna tjänar alla på evenemangen som lockar tusentals besökare. Idrottsevenemang är hela Sveriges angelägenhet och i Almedalen, på Idrottens dag onsdagen den 4 juli, berättar idrottsrörelsen och besöksnäringen om sin påbörjade samverkan.

– ”Idrottsrörelsen har drivit den här frågan i många år och vi ser hur konkurrensen från resten av världen om att få arrangera evenemangen hårdnar. Tillsammans med besöksnäringen vill vi nu ta nästa steg på vägen mot en gemensam nationell strategi. För idrottsrörelsen är den här frågan viktig och vi har stora förhoppningar på samverkan med besöksnäringen”, säger Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Sverige har idag bra förutsättningar att vara värd för större idrottsevenemang. Men för varje år ökar svårigheterna att vinna hem och arrangera evenemang eftersom andra länder har mer utarbetade strategier där alla berörda samhällssektorer samverkar. Internationella idrottsevenemang är en angelägenhet för hela samhället – de ger internationell marknadsföring, ekonomiska effekter, jobb och tillväxt i hela landet.

– ”Besöksnäringen har målet att fördubblas till 2020. För att nå målsättningen är samverkan med idrottsrörelsen en betydelsefull del liksom samverkan med andra aktörer då stora evenemang är en viktig reseanledning för många”, säger Magnus Nilsson, ordförande Svensk Turism AB.

I Almedalen onsdagen den 4 juli på Idrottens dag presenterar Riksidrottsförbundets och Svensk Turism AB sin påbörjade samverkan. På seminariet deltar även bland annat representanter för Visita och VisitSweden.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report