Nya NextJet-linjer till Köpenhamn

Fre 6 Jul, 2012 - 8:48

NextJet ökar kapaciteten succesivt från Värmland, Närke och Östergötland till Köpenhamn. Detta gynnar alla passagerare som idag åker bil norrut för att sedan flyga söderut. Nu ska man trafikera Köpenhamn även från Karlstad och Norrköping.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Tidigare har NextJet trafikerat sträckan Örebro-Linköping-Köpenhamn. Nu går dessa linjer med direkt trafik på morgon och kväll. Tack vare code-scare samarbete med SAS har detta varit framgångsrikt.

– ”Vi ser nu fram mot att erbjuda en Köpenhamnsprodukt även från Norrköping och Karlstad med code-share”, säger NextJets VD Magnus Ivarsson. ”Första månaden kommer vara en delad linje som startar i Karlstad och går via Norrköping till Köpenhamn med start 10/9.”

– ”Vi har startat flera linjer och ökat kapacitet på andra så vi behöver ytterligare ett par veckor innan vi har full kapacitet på plats. Direkttrafik även från Karlstad kommer vara på plats fr.o.m 24/9 och därmed full kapacitet från Norrköping”, avslutar Magnus.

Ur ett marknadsperspektiv ser NextJet Norrköping och Linköping som två flygplatser som servar samma region. Det är därför en styrka för NextJet att vara operatör på båda flygplatserna enligt Sören Roos, Revenue och distributions ansvarig.

– ”På detta sätt kan vi optimera tidtabellerna så att regionen som helhet får sex dagliga avgångar att välja mellan istället för tre. På delvis samma sätt gör vi med tidtabellerna för Örebro och Karlstad där vi differentierar kvällsturerna från Köpenhamn för att ge fler alternativ till våra passagerare”, säger Sören.

Linjerna Karlstad och Norrköping – Köpenhamn kommer vara bokningsbara under innevarande vecka via GDSer, som Amadeus, och något senare via web och e-Commerce

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report