Sveriges miljöbästa hyrbilsföretag

Fre 6 jul, 2012 - 8:37

Foto: Hertz

Gröna Bilister har utsett Hertz till Sveriges miljöbästa hyrbilsföretag. Hertz vinner genom sitt långsiktiga arbete med hållbarhetsfrågor och genom att ha ett helhetstänk där alla viktiga aspekter finns med.

När Gröna Bilister för femte gången granskar hyrbilsbranschen är det Hertz som återigen toppar rankningen över Sveriges miljöbästa hyrbilsföretag. Hertz har såväl högst totalpoäng som högst poäng i delkategorierna ”Bilar”, ”Köra mindre” och ”Information” och är det enda av företagen som når över 50 procent av vad Gröna Bilister definierat som en idealisk hyrbilsfirma.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I rapporten lyfter de också fram Hertz samåkningstjänst Roadmate som ett bra exempel på en alternativ transportmöjlighet. Enligt Gröna Bilister vinner Hertz genom sitt långsiktiga arbete med hållbarhetsfrågor och genom att ha ett helhetstänk där alla viktiga aspekter finns med.

– ”Den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi vet att vår verksamhet påverkar miljön och vi vill ligga i frontlinjen när det gäller miljötänkande i hyrbilsbranschen. Det innebär bland annat att utveckla och erbjuda fler hållbara produkter och tjänster – något som våra kunder också efterfrågar”, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.

Rankningen baseras på en enkät som skickats till samtliga nationella hyrbilsföretag. Av dessa valde sju företag att besvara enkäten. Till skillnad från tidigare år har årets enkät en större systematik än tidigare, med en teoretisk maxpoäng på 100 – det idealiska hyrbilsföretaget enligt Gröna Bilister. I enkäten efterfrågas allt från andel miljöbilar och utsläppsnivåer till information och om företagen erbjuder alternativa transportlösningar som samåkning. Gröna Bilister menar att hyrbilsföretagen kan spela en mycket viktig roll i övergången till avgasfri bilism. Därför betygssätts antalet elbilar i hyrbilsflottan separat.

I rapporten framhävs också miljönyttan med hyrbilar. Gröna Bilister menar att hyra bil istället för att äga minskar de onödiga bilresorna, medan gång, cykling och bussresor ökar. De menar också att hyrbilar minskar det totala bilbehovet eftersom hyrbilen körs cirka 4 000 mil per år, mer än dubbelt så långt som privatbilen. Hyrbilar är dessutom miljöbilar i väsentligt högre grad än övriga bilar och via hyrbilsföretagen finns möjlighet att prova elbilar eller laddhybrider.

Den fullständiga rapporten kan laddas ned från Gröna Bilisters hemsida: www.gronabilister.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report