Hållbarhet samlar branschen 25/10

Tis 11 sep, 2012 - 22:27

Hållbar turism, foto: Jeppe Klockareson

Den 25 oktober 2012 samlas branschföreträdare i Stockholm för att diskutera reseindustrins påverkan och ansvar. Travel Report är på plats som mediepartner.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Seminariet går under namnet Turism, resor och hållbar utveckling, och under en heldag på Polstjärnan (Sveavägen 77) ska man bland annat svara på frågan ”hur kan världens största industri bli mer ansvarstagande och långsiktigt hållbar?”.

Bakom det numera årliga initiativet står bland andra Jeppe KlockaresonFair Travel och Lennart Ågren från Frans Schartaus Handelsinstitut, och förhoppningen är man ska skapa en deltagarbredd som representerar hela branschen och inte bara några få redan frälsta. I år är bland annat aktörer som Malmö Aviation, Air France KLM, Föreningen Svenskt Flyg, Swedavia, Västsvenska Turistrådet, Reseindustrins Barnfond, Ekoturismföreningen och Apollo med på tåget.

Lena Flodin är utbildningsledare på Frans Schartau, som driver utbildningar som Incoming Tourism & Event, Hotel Management och TRAC-utbildningen Diplomerad Resekonsult.

– Bakgrunden till idén med att engagera oss i en temadag för både befintliga och blivande branschmedarbetare är att vi har ett gemensamt ansvar att höja kunskapsnivån, säger hon. För några år sedan genomförde en grupp studerande vid en TRAC‐utbildning ett arbete på temat hållbar turism. Gruppens upplevelse var att när de ställde frågor till personalen i det operativa resesäljarledet så hade de dålig kunskap eller bristande intresse. Det blev väldigt tydligt att kunskapsnivån i dessa frågor har betydelse.

Pernilla Enkler, Apollo

Charterjätten Apollo har länge jobbat med socialt ansvar, och för bolagets CR-koordinator Pernilla Enkler (bilden) är det självklart att medverka.

– Det anordnas idag ett flertal seminarier som rör CSR-frågor och företagsansvar, men det finns nästan inga som är nischade direkt mot turism- och reseindustrin. Det behövs en ökad kunskap och en generell medvetenhet om ansvarsfullt resande på alla nivåer inom branschen. Ett seminarium som kan inspirera, ge nya idéer och förhoppningsvis verka som en språngbräda låter som något man bara inte kan missa.

Vilka förhoppningar finns det från er sida?

– Att fler seminarier av den här typen anordnas i framtiden. Kunskapsbanken inom industrin behöver fräschas till och byggas upp. Förhoppningen är att väcka ett större intresse hos konsumenten, som till syvende och sist är den som väljer hur man ska resa i framtiden.

Boka din biljett här!

Text: Christian von Essen

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report