Tripbirds logo

Hallå där Martina Elm, Community & PR manager på Sverigebaserade webbtjänsten Tripbirds, som precis tagit sig ur betaversionen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Vad gör Tripbirds? Förklara konceptet i en mening.

– Vi förenar traditionell hotellbokning med Facebook och Instagram och presenterar det på ett smart sätt för att göra det lätt för dig att boka ett hotell.

Hur har arbetet gått?

– Efter att ha varit i öppen beta i några månader såg vi att vår tjänst behövde bli lättare att förstå och skapa värde för användaren direkt. Efter långa diskussioner och att ha lyssnat på användare bestämde vi oss för att fokusera på en del av en resa, nämligen hotell. Det är en spännande bransch, social media håller på att förändra reseindustrin men det har inte skett mycket innovation på hotellbokningsfronten. De flesta hotellbokningssajter inkluderar inte social data. De visar recensioner, men från främlingar, så det är svårt att veta hur tillförlitliga de är. Det samma gäller officiella hotellbilder – de säger oftast inte så mycket om verkligheten, och som resultat får du en endimensionell bild av hotellet.

– Att boka ett hotell är också oftast en ganska tidskrävande och ensam syssla. Vi såg en möjlighet att göra något annorlunda.

Tripbirds, Martina Elm - Travel Report

Vad har varit svårast att få till rent tekniskt?

– Det svåraste rent tekniskt har varit att använda data från exempelvis Facebook som egentligen inte är menad att användas i ett hotellbokningsammanhang – så att det ‘makes sense’ för användaren.

Vem finansierar det hela?

– Våra investerare är Index Ventures, Passion Capital och Creandum. Vi har också fem änglar: Erik Wahlforss (Soundcloud) Alexander Ljung (Soundcloud) Peter Read, Andreas Ehn (Wrapp) och Dave Morin (Path).

Är tiden förbi för ”egna” communities tror du? Måste man bygga in sig i Facebook för att lyckas?

– Till viss del kan man nog säga att guld-eran för egna communities är förbi. Samtidigt tror jag att det alltid kommer att finnas utrymme för mindre, nishade communities. Facebooks satsningar på att bli en plattform och infrastruktur gör dock att det i många fall passar bättre att bygga på Facebook än att försöka bygga upp en egen social graf.

Hur många hotell finns i systemet?

– 239 950 för tillfället.

Kommer det flyg senare eller fokuserar ni bara på hotell?

– Vårt fokus just nu är enbart hotell och att göra det riktigt bra. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden.

Text: Christian von Essen

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report