Bilder från pressvisningen av Clarion Hotel Arlanda Airport
Det var idel bygghjälmar och dagisvästar när Nordic Choice Hotels, Swedavia och Bindefeld bjöd in pressen till en försmak av det som enligt utsago ska bli ”Europas bästa flygplatshotell”. Och det öppnar redan den 1 november.
Här ser vi hotelldirektör Johan Svensson välkomna 70-talet journalister in till de dammiga kulvertar som leder till Clarion Hotel Arlanda Airport.
I vanlig ordning var det omöjligt att se hur arbetet skulle kunna vara slutfört inför öppningen den 1 november, då man i princip har fullbokat både med hotellgäster, möten och middagar.
Nu är vi inne i lobbyn.
Petter Stordalen var som vanligt entusiastisk, men till och med han har svårt att hålla koll på alla hotellöppningar. Poängen var i alla fall att han fortfarande betraktar Arlanda-kontraktet som det viktigaste inom den skandinaviska hotellbranschen de senaste tio åren. Han är övertygad att Clarion Arlanda kommer att bli en av de viktigaste hotellaktörerna under de kommande 20 åren.
Johan Svensson var stolt och förväntansfull. Redan innan öppning har man sålt för 50 miljoner kronor, och ytterligare 50 miljoner ligger ute på offerter.
Petter Stordalen beskrev samarbetet med Swedavia och Torborg Chetkovich som ”en trevande första dejt då man plötsligt inser att man är perfekta för varandra”. Han beskrev även projektet som en dröm som går i uppfyllelse (fast gör han inte det ganska ofta?).
Prydnad i lobbyn.
Visning ovanför och utanför de 44 möteslokalerna.
Matsalen med fotokonst av Sara Appelgren och Johan Willner (nedan) på Nebraska Konstproduktion.
Curator Sune Nordgren håller koll på konsten på hotellet.
Bankettsalen tar 900 i biosittning och kan göras om till tre salar. Här kommer det förutom möten och kongresser att kunna vara till exempel utställningar och mässor.
En svit.
Utsikt mot flygledartornet.
Vardagsrummet. Fotot på väggen föreställer förresten en flock får.
Restaurangen Kitchen & Table ligger på 12:e våningen med härlig utsikt över landningsbanorna. Här finns plats för 60 sittande. Restaurant Manager Christopher Lööb til höger.
Superkocken Marcus Samuelsson presenterade stolt konceptet som han har skapat.
Text och foto: Christian von Essen