Sargat flygbolag räddat

Fre 26 okt, 2012 - 13:29

 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Flygbolaget Nextjet var nära i konkurs i våras.

Men flygbolaget räddades av Skyways konkurs, som skapade luckor för vissa rutter som Nextjet tog över, rapporterar Dagens Nyheter.

I årsredovisningen, som var kraftigt försenad, visar det sig att Nextjet upprättade en kontrollbalansräkning kring årsskiftet 2011/2012. Kapitalet var förbrukat och bolaget befann sig alltså i en akut ekonomisk kris. Orsaken var bland annat höga bränslepriser, framgår i årsredovisningen. Förlusten för 2011 blev 39 miljoner kronor.

Vid en kontrollstämma beslöts att verksamheten skulle drivas vidare. Enligt Nextjets kommunikationschef Brian Liddle sköt ägarna till pengar. Han säger också till DN att Nextjets räddning var att man kunde ta över en stor del av konkursade Skyways flygsträckor samtidigt som samarbetet med SAS utökades.

Nextjet tror att vinsten för 2012 kommer att landa på mellan 12-15 Mkr och att risken att gå i konkurs är ”obefintlig”. 

Som resenär kan man skydda sig mot eventuella konkurser genom att betala resan med kreditkort, eftersom en försäkring ingår vid ett sådant köp. Skriver DI.

SENASTE NYTT

ANNONS: