SAS överlever?

Mån 19 nov, 2012 - 7:58

08.27 SAS och norska kabinfacket NKF är överens. Endast danska kabinfacket står nu utan avtal.

Enligt SAS presschef Elisabeth Manzi finns ingen konkret deadline. När alla fackliga tal är undertecknade ska styrelsen sammanträda för att ta ställning till hela den sparplan som lanserades förra veckan, enligt liverapporteringen på dn.se.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

07.57 De två fack som fortfarande förhandlar, danska kabinföreningen CAU och Norsk kabinförening NKF, har enligt Danmarks Radio ställt nya krav till ledningen. Ursprungligen var deadline midnatt, nu tror DR:s näringslivsreporter Nina Munch-Perrin att den förskjutits till 09.00, när börserna öppnar, enligt liverapporteringen på dn.se.

07.09 Jens Lippestad, ordförande för de norska SAS-piloterna, säger till NTB att de har gått SAS till mötes på alla punkter.

– Detta är inte det vackraste som har skett i skandinaviskt arbetsliv, säger han om den ovanliga förhandlingen.

– Piloterna blir 30 procent billigare eftersom vi ska tjäna mindre och arbeta mer, säger han, enligt liverapporteringen på dn.se.

06.08 – Den information jag har nu är att avtal är klara för de tre pilotföreningarna i Sverige, Norge och Danmark, säger SAS presschef Elisabeth Manzi till nyhetsbyrån TT enligt liverapporteringen på dn.se.

Nu är det danska kabinföreningen CAU och Norsk kabinförening NKF som saknar avtal.

05.57 Norska pilotfacket har sagt ja till ett nytt avtal med SAS, enligt liverapporteringen på dn.se.

05.21 Unionen, som representerar svenska kabinanställda, har tecknat ett nytt avtal med SAS, enligt liverapporteringen på dn.se.

01:56 Ett av de två norska förbunden har avtal klara. Sju fackförbund återstår.

SAS Norge Kabinforening har skrivit på ett nytt avtal, enligt live-rapporteringen på NLIV.se via NTB. Det pratas dessutom flitigt om ett kramkalas. En bild kom från Aftonbladet.se.

SENASTE NYTT

ANNONS: