Längsta järnvägen i Kina
2 298 kilometer, så lång är världens längsta järnväg som nu invigs i Kina. Där ska ett nytt snabbtåg gå mellan Peking och Kanton. Hastigheten kommer att ligga på runt 300 kilometer i timmen, vilket innebär att resan som tidigare tog 22 timmar nu ska kunna göras på åtta timmar. Men biljetterna kommer inte att vara billiga, en förstaklassbiljett för hela sträckan ligger på cirka 1 600 kronor, enligt Aftonbladet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Svävande tåg i Japan
Japan kommer i framtiden att få ett snabbhastighetståg som ska gå i hela 500 kilometer i timmen, men med en topphastighet på imponerande 580 kilometer i timmen. Det japanska tågbolaget JR Tokai har meddelat att tåget kommer att tas i bruk år 2027. Men hastigheten är inte det enda spektakulära. Tåget kommer nämligen dessutom att sväva fram över rälsen, med hjälp av magnetisk levitation.
Det nu snabbaste tåget är franska TGV, med en maxhastighet på 320 kilometer i timmen.

Hundra år gammalt lok
Ett tågprojekt som är långt ifrån supermodernt men som ändå erbjuder en stor upplevelse är ett nyinvigt ånglok i indiska Himalaya. Det är mer än hundra år gammalt, men har nu renoverats. Det vackra gamla loket drar tåget mellan Kaitlighat och Shimla, som ligger på 2 200 meters höjd. Tuffa förbi vidsträckta vidder och snötäckta berg.

Källa: TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report