Bombardier Transportation har fått en order från Storstockholms Lokaltrafik (SL) på 96 BOMBARDIER MOVIA-tunnelbanevagnar till Stockholms tunnelbana.

Ordern värderas till cirka 5,1 miljarder kronor. Därtill omfattar kontraktet en option på upp till 80 ytterligare fordon.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

De nya, högteknologiska MOVIA C30-tunnelbanetågen har skräddarsytts för att leva upp till SL:s krav på tillgänglighet, tillförlitlighet och komfort. Tågen, som kommer att köras på Röda linjen, har en förarhytt i vardera änden och är också utrustade med teknik som möjliggör förarlös drift.

För att maximera passagerarnas bekvämlighet och garantera tillgänglighet för alla erbjuder de nya luftkonditionerade MOVIA C30-tunnelbanetågen förbättrad tillgänglighet för passagerare med begränsad rörlighet. De utrustas med ett modernt passagerarinformationssystem samt attraktiv och funktionell inredning. Tågen uppfyller även de högsta miljökraven när det gäller energiförbrukning och materialval. Leverans är planerad till slutet av 2016.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report