Way Out West blir miljöcertifierad

Tor 8 aug, 2013 - 15:01

Way Out West certifiering

I dag meddelar bokningsbolaget Luger stolt att man som en av de första musikfestivalerna i världen erhållit certifiering enligt ISO 20121 för Göteborgsfestivalen Way Out West 8-10 augusti 2013.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Certifieringens definition lyder så här: ”ISO 20121 är en internationell kravstandard för hållbarhet vid evenemang. Den är utformad att passa såväl en mindre konferens som ett OS. För att uppfylla kraven ska miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter genomsyra hela evenemanget.”

– Vi kan med glädje berätta att Way Out West har fört in hållbarhetsfrågor på mycket bra sätt i sitt koncept och det syns tydligt att samhällsengagemang via miljö, sociala och ekonomiska frågor är viktigt under festivalen, säger Dag Sjöholm, sektionschef på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

SENASTE NYTT

ANNONS: