En stor dag för Qatar – och en tidig morgon för resepressen, som plikttroget samlades klockan 08.00 ute på Arlanda terminal 5 för att njuta av ännu en mäktig Dreamliner-premiär (så här såg det ut när Ethiopian invigde sitt plan).

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Arlandas flygplatschef Kjell-Åke Westin hälsade välkomna tillsammans med en stolt Günter Saurwein, Qatars Country Manager för Skandinavien, Finland och Baltikum.

I business class finns 22 stolar med lieflat, touchscreen och lite annat smått och gott. Konfigurationen är 1-2-1, så alla kommer ha gångplats.

Någon first class kommer inte att finnas på Qatars Dreamliner, inte heller någon premium economy.

 

Så här ser det ut i economy, 232 stolar. Det finns i hela planet eluttag, USB-laddare, wifi och GSM-telefoni så att man kan skicka sms och mms. Dessutom fortsätter Qatar på den inslagna vägen med gratis champagne till samtliga passagerare. I economy finns även en handikappanpassad toalett.

 

 

 

 

 

Hittills har Qatar fått 8 Dreamliner-plan levererade, och väntar ytterligare 52 under de kommande åren. I dag har flygbolaget 127 flygplan i sin flotta, men bara i orderblocket finns beställningar på ytterligare 250 stycken. Det innebär beställningar för 50 miljarder dollar.

 

I slutet av oktober kommer Qatar gå med i Oneworld-alliansen, vilket gör att man får tillgång till totalt 850 destinationer. I september kommer bagagereglerna ändras, så att man i economy får ha med sig 30 kilo istället för 23 kilo.

 

 

Günter Saurwein nöjt flankerad av Qatars flygvärdinnor.

Och så en liten film:

Text & foto: Christian von Essen

Fler bilder hittar du även på vårt nya Instagramkonto.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report