Påtänd 24-åring löpte amok

Ons 21 Aug, 2013 - 7:04

En man lyckades i juli ta sig ombord på Angela Merkels flygplan.

Väl ombord klädde han av sig till kalsonger, sprutade med brandsläckare och tog sig ut och dansade på en vinge.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Natten den 25 juli stod ett av de två specialyggda Airbus 319 som används av Tysklands förbundskansler Angela Merkel och andra toppar i den tyska staten parkerat på Kölns flygplats. En 24-årig man, medförande en väska med marijuana och ecstasy lyckades på något sätt ta sig ombord, skriver tidningen Spiegel på nätet.

Väl inne i planet drog mannen, bara känd som Volkan T., igång en privat fest. Han tog av sig alla kläder utom kalsongerna, sprutade ned planet med brandsläckare, tryckte på knappar i cock pit och öppnade nödutgångar. Volkan T. lyckades också ta sig ut på en vinge där han dansade runt.

Händelserna finns sammanställda i en polisrapport som läckt till tyska medier. Planet var tankat och rent tekniskt hade det gått att starta. Åklagaren Ulrich Bremer säger till Spiegel Online att misstankarna bland annat gäller olaga intrång och skadegörelse.

Volkan T. ska under kvällen ha bråkat med som flickvän och var troligen påverkad av droger under hela händelseförloppet. Först efter fyra timmar hade mannen gripits och förts av planet.

Källa: Di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report