Emirates öppnar linje till Stockholm

Tor 5 sep, 2013 - 16:33

Emirates öppnar i dag sin nya linje mellan Dubai och Stockholm Arlanda Airport i närvaro av bl.a. Sveriges handelsminister Ewa Björling, Emirates Senior Vice President Commercial Operations, Hubert Frach, välkänd inom den svenska flygbranschen, Swedavias vd och koncernchef Torborg Chetkovich och chefen för Emirates fraktdivision SkyCargo, Pradeep Kumar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

VIDEOKLIPP/Emirates Senior Vice President Commercial Operations, Hubert Frach

– Stockholm är en viktig stad för Emirates, underströk Hubert Frach. Det är ett centrum för handel, industri och service i Skandinavien. Med den genomsnittliga, årliga BNP-tillväxten på 3,5 procent som Stockholm förväntas ha under åren framöver är det av central betydelse för Emirates att finnas på plats för att koppla samman den svenska huvudstaden med väletablerade och växande marknader i Fjärran Östern. Detta kommer att skapa ytterligare möjligheter för handel, investeringar och turism, sade Frach.

Den officiella invigningsflygningen välkomnades på Arlanda av handelsminister Ewa Björling, Swedavias vd och koncernchef Torborg Chetkovich samt representanter för affärsliv och resebransch.

VIDEOKLIPP/handelsminister Ewa Björling

 

– Det är en stor glädje och ära att vara med och inviga det första direktflyget mellan Stockholm och Dubai med Emirates. Den här flyglinjen kommer att få en stor betydelse för vår bilaterala handel och vårt kulturella utbyte, kommenterade handelsminister Ewa Björling.

VIDEOKLIPP/Vd och koncernchef Torborg Chetkovich

– Jag är väldigt glad att få välkomna ett framstående flygbolag som Emirates till Arlanda. Resor mellan Stockholm och Dubai har ökat med omkring 600 procent de senaste tio åren och vi ser stora möjligheter för både affärs- och turistresor. Med den här dagliga flighten får svenskar också lättare tillgång till populära destinationer i Asien, Indien och Afrika med bara ett stopp, tack vare Emirates omfattande nätverk, sade Torborg Chetkovich, Swedavias vd och koncernchef.

VIDEOKLIPP/Vd och koncernchef Torborg Chetkovich

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report